Ενότητες

Συνεργάτες

ΚΑΝΔΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Medical administrative assistant

Η Αγγελική Κανδύλη είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2021 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της πάνω στα Οικονομικά και τη Διοίκηση της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εργάζεται ως Medical Administrative Assistant στο γραφείο μας από τον Οκτώβριο του 2019.

ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Medical administrative assistant

Η πολυσχιδής δραστηριότητά της την οδήγησε στον χώρο της υγείας μετά από σπουδές στην Αγγλική και Αμερικάνικη λογοτεχνία. Η πολυετής εμπειρία της στην διαχείριση χειρουργικών ασθενών και η επιστέγασή της με μετεκπαίδευση στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήρθε να προστεθεί στην ομάδα της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Υγεία.

ΑΝΤΑ ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗ, MD

Γενικός Χειρουργός

Η Αντωνία Μαθιουλάκη πήρε το πτυχίο της Ιατρικής το 2006 από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου φοίτησε με υποτροφία. Αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Περάματος Ρεθύμνου, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στην Α΄Χειρουργική Κλινική και Μονάδα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο-Μπενάκειο (ΝΕΕΣ). Απέκτησε τον τίτλο της Ειδικότητας στη Χειρουργική το 2015. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε σε όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής και ιδιαίτερα στη Χειρουργική του Πεπτικού Συστήματος. Είναι διπλωματούχος ACLS και ATLS και μετεκπαιδευθείσα στο ρομποτικό σύστημα DaVinci και τον Οκτώβριο του 2019 ανακηρύχθηκε μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών(FACS). Το 2015 ξεκίνησε fellowship/μετεκπαίδευση στη Γενική, Βαριατρική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική Κλινική Ιατρικού Κέντρου Αθηνών όπου και εργάστηκε ως συνεργάτης χειρουργός έως το 2018. Από το 2018 είναι επιμελήτρια της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΔΘΚΑ Υγεία.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ MD, MSc

Ο Εμμανουηλίδης Μιχάλης, αφού ολοκλήρωσε με υποτροφία τις ιατρικές του σπουδές , μετεκπαιδεύτηκε στη Γενική, Βαριατρική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική Κλινική Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείου Ρόδου – Κέντρο Υγείας Καρπάθου καθώς και τη στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς ως οπλίτης ιατρός. Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Σισμανόγλειο» και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master of Science) της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με τίτλο: “Νεοπλασματική Νόσος στον Άνθρωπο: Διάγνωση, Σύγχρονη Θεραπεία και Έρευνα”

Ορέστης Λύρος

Ο Ορέστης Λύρος πήρε το πτυχίο της Ιατρικής το 2006 από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου φοίτησε με σειρά υποτροφιών. Μετά τη λήψη του πτυχίου ιατρικής, μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάινζ στη Γερμανία με υποτροφία της ευρωπαϊκής ογκολογικής εταιρίας – ESMO (European Society for Medical Oncology) για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην ογκολογία πεπτικού, την οποία και ολοκλήρωσε επιτυχώς το 2010. Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στις Πανεπιστημιακές Χειρουργικές Κλινικές του Μάινζ και της Λειψίας στην Γερμανία από το 2008 μέχρι το 2016, ενώ από το 2011 μέχρι και το 2013 περάτωσε μεταδιδακτορικές σπουδές (Postdoctoral Fellowship) πάνω στον καρκίνο του ανώτερου πεπτικού στην Ιατρική Σχολή του Milwaukee (Medical College of Wisconsin) των ΗΠΑ. Απέκτησε τον τίτλο της Ειδικότητας στη Χειρουργική το 2017. Ως επιμελητής της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Λειψίας από το 2017 έως σήμερα, εξειδικεύτηκε στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, την χειρουργική ογκολογία πεπτικού καθώς και στη χειρουργική της νοσογόνου παχυσαρκίας (Κέντρο αναφοράς βαριατρικής χειρουργικής στη Γερμανία). Το 2019 έλαβε κατόπιν εξετάσεων το «Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής» (EBSQ in Minimally Invasive Surgery) της UEMS. Παράλληλα με το κλινικό του έργο, ανέδειξε συγγραφικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο με δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Ως εκ τούτου και ύστερα από εκπόνηση διατριβής «επί υφηγεσία» (Γερμανικά: Habilitation) αναγορεύτηκε το 2019 σε Υφηγητή – Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής (Privatdozent) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λειψίας, Γερμανία. Το 2020, μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας (ESSO – European Society for Surgical Oncology) στην χειρουργική ογκολογία του ανώτερου πεπτικού και στομάχου. Δραστηριοποιείται πλέον χειρουργικά και στην Ελλάδα, ενώ στην Γερμανία συνεχίζει να διατηρεί τη θέση Επιμελητή Χειρουργού και Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής με παρουσία τόσο κλινική όσο και εκπαιδευτική σε μηνιαία βάση.

ΠΕΡΙΚΛΗ Ι. ΤΖΑΡΔΗ MD, FACS

  • Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Ειδίκευση στην Γενική Χειρουργική στην Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ιπποκράτειο Γεν. Νοσ. Αθηνών.

  • Τίτλος Διδάκτορος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Άριστα.

  • Μετεκπαίδευση στην Χειρουργική Πεπτικού στην Χειρουργική Κλινική του General Hospital, Birmingham, στην Μεγάλη Βρετανία.

  • Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, στην Χειρουργική Παγκρέατος στην Χειρουργική Κλινική του University of Minnesota, Minneapolis, Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Μετεκπαίδευση στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο St’ Mary’s Hospital και στο Royal Free Hospital, London, Μεγάλης Βρετανίας,

  • Επιμελητής Β’, Επιμελητής Α’, Αναπληρωτής Διευθυντής και Διευθυντής στην Α’ Χειρουργική Κλινική και την Μονάδα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Κοργιαλένειου-Μπενάκειου Γεν. Νοσ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΚΟΥ, M.D.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ, ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ

Η Ιωσηφίνα Γιαννακίκου πήρε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής από το Πανεπιστήμιο Guy’s and St. Thomas Medical and Dental Schools, King’s College, Λονδίνο, Αγγλία από όπου αποφοίτησε με διακρίσεις/ επαίνους. Αφού ολοκλήρωσε τη Γενική Παθολογία στο Νοσοκομείο του University of Maryland, Βαλτιμόρη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικεύτηκε στην αναισθησιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Johns Hopkins Hospital, Βαλτιμόρη, Η.Π.Α. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης της, ειδικεύτηκε στην αναισθησία των ασθενών με αυξημένες αναισθησιολογικές ανάγκες (Critical Care Anesthesia). Στην συνέχεια ολοκλήρωσε την υποειδικότητα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, επίσης στο νοσοκομείο Johns Hopkins Hospital των Η.Π.Α. Η Ιωσηφίνα Γιαννακικου είναι διπλωματούχος των American Boards of Anesthesiology και επίσης των American Boards of Critical Care Medicine. Δουλεύει ως αναισθησιολόγος σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Johns Hopkins Hospital ως αναισθησιολόγος και εντατικολόγος.

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ

Η κυρία Καλλιόπη Παναγιώτου πήρε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής από το Semmelweis Medical University. Ειδικεύτηκε πάνω στην Αναισθησιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και στη συνέχεια στο ΝΙΜΤΣ. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς της εκπαιδεύτηκε στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ καθώς και στο Ιατρείο Πόνου του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Είναι αποκλειστική συνεργάτιδα στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από το 2013 με μεγάλη εξειδίκευση στα ρομποτικά χειρουργικά περιστατικά καθώς επίσης και σε λαπαροσκοπικά, ενδοσκοπικά, Minimal Invasive και One Day Surgery Cases. Τέλος, ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στα επιστημονικά δρώμενα της Αναισθησιολογίας μέσω ημερίδων και συνεδρίων.