Αφαίρεση δερματικών σπίλων, χρήση RF και laser

Χειρουργική αντιμετώπιση Μελανώματος

Η μεγάλη πλειοψηφία αφαίρεσης δερματικών βλαβών (π.χ. ύποπτος σπίλος) γίνεται σε χώρο Ιατρείου, με την χρήση τοπικής αναισθησίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούμε πολύ συχνά την τεχνολογία RF. Η χρήση αυτού του είδους της ενέργειας ως χειρουργικό εργαλείο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα και δεν πονάει. Δίνει μεγάλη ακρίβεια, και ταχύτητα στην επέμβαση μας, χωρίς παράπλευρη καταστροφή των γύρω ιστών. Έτσι οι ασθενείς δεν παρουσιάζουν εγκαύματα πέριξ του σημείου της επέμβασης, και οι επεμβάσεις είναι αναίμακτες και τελείως ανώδυνες !

Έτσι μπορούμε να προβούμε σε αφαίρεση ελιάς, μελαγχρωματικών σπίλων, κρεατοελιάς, σμηγματογόνων κύστεων, θηλωμάτων, και σε θεραπεία υπερκεράτωσης. Με την χρήση της ίδιας τεχνολογίας, (με την χρήση άλλων ηλεκτροδίων) μπορούμε να προχωρήσουμε  και στην εξάχνωση επιφανειακών μορφωμάτων της επιδερμίδας όπως μυρμηγκίων,  ξανθελασμάτων, κονδυλωμάτων, αλλά και στην βελτίωση της εικόνας χρόνιων παραμορφωτικών ουλών. Στις περισσότερες περιπτώσεις μικρών επιφανειακών βλαβών δεν χρειάζονται καν ράμματα!

Σε τυχόν ύποπτες βλάβες, όπως στην περίπτωση υποψίας για μελάνωμα, πάντα το παρασκεύασμα αποστέλλεται για ιστολογική. (Σε μερικές τέτοιες περιπτώσεις είναι η απαραίτητη η χρήση νυστεριού για τον ακριβή καθορισμό του κατά πόσο τα όρια εκτομής είναι υγιή.  Η χειρουργική αντιμετώπιση του μελανώματος είναι ιδιαίτερη και απαιτεί εξαιρετική κατάρτιση και στο ογκολογικό κομμάτι και στο κομμάτι της πλαστικής αποκατάστασης. Είναι κάτι στο οποίο ο Δρ.Χρυσοχέρης έχει ασχοληθεί εκτενώς κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης του στις ΗΠΑ.

Κατά την εξέταση του ασθενούς, ο γιατρός θα αποφασίσει ποια είναι η καταλληλότερη μέθοδος αφαίρεσης των ελιών και άλλων βλαβών. Οι συνήθεις τρόποι είναι με νυστέρι (με ή χωρίς ράμματα), με Laser, με κρυοπηξία κ.α.

Δυσπλαστικοί – καοήθεις σπίλοι

 

Οι δυσπλαστικοί σπίλοι (ελιές) που παρουσιάζουν εικόνα μελανώματος, μπορεί να κάνουν την εμφάνισή σε πρόσωπο ή σώμα και έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • ασυμμετρία
  • ανωμαλία ορίων
  • ποικιλοχρωμία
  • διάμετρος>6 mm

Επικοινωνήστε με τον γιατρό για να κλείσετε ραντεβού και να μάθετε ανάλογα με την περίπτωσή σας το κόστος στην αφαίρεση σπίλων και τον παρουσιάζει κίνδυνο για μελάνωμα.