Το Παγκόσμιο συνέδριο Χειρουργικής, παθήσεων του παχέως εντέρου και ορθοπρωκτικής περιοχής στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικάνικης Ένωσης Χειρουργικής Παχέως εντέρου και Ορθοπρωκτικής περιοχής στην Βοστώνη των ΗΠΑ.
Τέθηκαν στο προσκήνιο νέες και επαναστατικές θεραπείες που οδηγούν στην αποτελεσματικότερη θεραπεία στην ταχύτερη ανάρρωση και στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών μας
Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην χρήση  Laser για την θεραπεία – εξαφάνιση συριγγίων. Μια μέθοδος την οποία εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία ο Δρ.Χρυσοχέρης στο Ιατρικό Αθηνών.
Επίσης παρουσιάστηκαν πολύ καλά αποτελέσματα μεγάλων μελετών στην χρήση Laser και υπέρηχων στην θεραπεία των αιμορροίδων. Ειδικότερα η θεραπεία αιμορροίδων με την χρήση της μεθόδου H.A.L- R.A.R (μέθοδος την οποία χρησιμοποιεί με μεγάλη επιτυχία ο Δρ.Χρυσοχέρης από το 2009) έδειξε πάρα πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις κλασσικές μεθόδους στις μεγάλες μεταναλύσεις που παρουσιάστηκαν.
Η πολλά υποσχόμενη χρήση της Ρομποτικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής στις παθήσεις του παχέως εντέρου και του ορθού τονίστηκε εμφατικά. Έγινε παρουσίαση της νέας Ρομποτικής πλατφόρμας Da-Vinci Xi single site η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αφαίρεση όγκων του ορθού διαπρωκτικά, γλιτώνοτας μια κατηγορία ασθενών από την επέμβαση.

Ο Δρ.Χρυσοχέρης συμμετείχε σε ημερίδα- course αντιμετώπισης όγκων του ορθού διαπρωκτικά διασφικτηριακά με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους (ΤΑΤΑ, ΤΕΜ). Μέθοδοι οι οποίες “φιλοδοξούν ” να γλιτώσουν πολλούς ασθενείς με από μόνιμη κολοστομία (παρα φύσιν έδρα)