Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαικό συμπόσιο κήλης, το οποίο έλαβε χώρα στην Πράγα, μεταξύ 23 και 24 Σεπτεμβρίου του 2011, με την συμμετοχή Χειρουργών από χώρες όλης της Ευρώπης.

Ειδικοί Ευρωπαίοι Χειρουργοί με μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική της κοιλιοκήλης και της βουβωνοκήλης παρουσίασαν και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στα θέματα αυτά.

Ο Χειρουργός Περικλής Χρυσοχέρης ήταν ο προσκεκλημένος ομιλητής, από την Ελλάδα, με θέμα ‘Τεχνικές και Ενδείξεις για την χρησιμοποίηση Βιολογικών πλεγμάτων στην αντιμετώπιση της μεγάλης και σύνθετης κοιλιοκήλης.’’ Ο Δρ.Χρυσοχέρης παρουσίασε την εμπειρία του πάνω στην χρήση αυτών των υλικών. Εμπειρία που απεκόμισε κατά την δεκαετή του εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια και στην Ευρώπη, η κατάρτιση στον τομέα αυτό, βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο.

Η επαναστατική τεχνολογία των βιολογικών πλεγμάτων, προσθέτει στον Χειρουργό του σήμερα ένα πολύ χρήσιμο και σημαντικό εργαλείο στην χειρουργική θεραπευτική της τεράστιας και περιπλεγμένης κοιλιοκήλης.

Με υλικά σαν αυτά, αλλά και με την κατάλληλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτηση του Χειρουργού, κήλες που παλαιότερα δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν, λόγω μεγέθους, λόγω συνυπάρχοντων δερματικών έλκων, διαβήτη, εντερο-δερματικών σιριγγύων, διάτρησης εντέρου κτλ. Τώρα μπορούν!